“Ontdek hoe je de Polyvagaal theorie en de Window of Tolerance praktisch kunt toepassen in jouw werk zodat jij  kinderen nog effectiever kunt helpen”

Vergroot het lichaamsbewustzijn bij kinderen door te DOEN!

Als professional heb je waarschijnlijk al van alles geprobeerd om kinderen te helpen bij het reguleren van spanningen, maar merk je dat het niet altijd even goed werkt. Misschien kom je erachter dat praten alleen niet voldoende is en dat je meer wilt inzetten op spel, beweging en creativiteit in je behandelingen.

Je hebt al kennis van de Polyvagaal theorie en de Window of Tolerance, maar je vraagt je af hoe je deze kennis praktisch kunt toepassen in je werk met kinderen en op welke manier je ervarings- en lichaamsgerichte werkvormen kunt inzetten.

Wat je nodig hebt is nieuwe inspiratie voor je therapiesessies. Je weet dat ervarings- en lichaamsgerichte werkvormen werken en je wilt deze werkvormen dan ook graag leren inzetten.

En daarom heb ik de meest complete online training op het gebied van lichaamsbewustzijn voor je gecreëerd. Hier leer je hoe je de Polyvagaal theorie en de Window of Tolerance praktisch kunt toepassen in je werk, zodat je kinderen nog effectiever kunt helpen.

Deze module lichaamsbewustzijn heb ik als zeer waardevol ervaren. Naast dat lichaamsbewustzijn erg belangrijk is om je lichaam te kunnen bewonen en je er in thuis (veilig) te voelen, vormt het ook de basis voor het leren herkennen en uiten van emoties. Ik vind het dan ook erg fijn dat er in deze module zoveel aandacht is voor het lichaamsbewustzijn.

Manon legt informatie over lichaamsbewustzijn, de window of tolerance e.d. zo uit dat het voor iedereen begrijpbaar en toepasbaar is. Wanneer ik iets duidelijk uit wil leggen aan ouders (en kinderen), dan pak ik graag weer even de filmpjes en uitleg van Manon erbij, ondersteund met de werkbladen.

De kinderen vinden de wasbeer op de werkbladen erg leuk en wanneer ze het bij zichzelf soms nog wat spannend of lastig vinden om lichaamssignalen te erkennen of verwoorden, dan lukt het ze vaak wel via de wasbeer. Verder vind ik de werkvormen erg leuk, waarbij Manon veel extra suggesties biedt. Het biedt mij weer nieuwe inspiratie om verder op voort te borduren in de zaal. 

Wilma Jeremiasse

Psychomotorisch Kindertherapeut

Gelukkig is er een effectieve en creatieve manier om kinderen te ondersteunen, die verder gaat dan alleen gesprekstherapie.
Namelijk starten met ervarings- en lichaamsgericht werken zodat kinderen vrienden worden met hun lichaam

Jij wilt NIET meer:

🚫Enkel blijven praten, praten, praten en daardoor de potentie van ervaringsgerichte oefeningen en lichaamsbewustzijn missen

🚫Onvoldoende weten hoe je boekenkennis in de praktijk kunt toepassen en daardoor niet het maximale uit jezelf en je behandelingen halen

🚫Je oncomfortabel voelen bij het aanbieden van lichaams- en ervaringsgerichte oefeningen, waardoor je mogelijk kinderen minder goed kunt helpen en minder voldoening uit je werk haalt.

Jij wilt WEL:

 

Leren hoe je kinderen meer grip kunt laten krijgen op spanningen en gevoelens, waardoor ze beter kunnen omgaan met moeilijke situaties en zichzelf kunnen kalmeren.

✅ Werkvormen aanbieden die kinderen aanspreken en zorgen voor succeservaringen, waardoor hun zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde wordt versterkt.

✅ Ontdekken van goed doordachte en leuke werkvormen die je direct kunt toepassen, wat resulteert in meer betrokkenheid en enthousiasme van de kinderen waarmee je werkt.

✅ Effectieve, inspirerende en praktische oefeningen toevoegen aan je therapeutische gereedschapskist, waardoor je meer variatie en keuze hebt in je behandelingen en betere resultaten kunt behalen.

✅Weten hoe je kinderen bewuster kan maken van hun lichaam, zodat ze meer controle krijgen over hun eigen fysieke sensaties en signalen, vrienden kunnen worden met hun lichaam en zich veiliger voelen.

✅Gebruikmaken van prachtige en aansprekende kinderillustraties die de werkvormen nog krachtiger maken en kinderen helpen om zich beter te kunnen verbinden met hun eigen lichaam en gevoelens.

✅Vertrouwen krijgen en je comfortabel voelen in het aanbieden van lichaams- en ervaringsgerichte oefeningen aan kinderen, wat bijdraagt aan het opbouwen van een veilige en vertrouwde therapeutische relatie.

Als professional heb jij de kans om het verschil te maken voor kinderen die stress of traumatische ervaringen hebben meegemaakt. Door te gaan DOEN en ERVAREN met behulp van deze ervaringsgerichte tools in de online training zorg jij ervoor dat je interventies ECHT van betekenis zijn voor kinderen!

Wacht niet langer en voeg vandaag nog deze waardevolle online training toe aan jouw therapeutische toolbox.

Grijp nu de kans om deze module aan te schaffen voor een eenmalige unieke prijs die alleen woensdagavond en donderdag geldig is.

Met heel veel plezier volg ik je cursus . Precies dat wat ik nodig had om een mooie rode draad te creëren voor het opbouwen van oefeningen .

Daar zat voor mij nog een groot hiaat aangezien mijn creatieve brein nog een boost mag krijgen .
Het geeft me nieuwe ideeën en een berg
energie .

Janet Hees

Fysiotherapeut en holistisch kindertherapeut

Lichaamsbewustzijn helpt kinderen om zich beter te concentreren, te ontspannen en zichzelf te reguleren.”
~ Dan Siegel

Ervaringsgerichte systeemtherapie

Uniek aan deze werkwijze

Werkvormen voor het vergroten lichaamsbewustzijn
De methode is gericht op professionals die werken met kinderen en is speciaal samengesteld om het lichaamsbewustzijn bij kinderen te vergroten. De polyvagaaltheorie en window of tolerance vormen het theoretische raamwerk van deze module. Je staat kort stil bij deze concepten, maar zal vooral praktische vaardigheden aangeboden krijgen zodat je ze effectief kan toe passen in de therapeutische praktijk, ondersteund door prachtige aansprekende kinderillustraties.

Leren door te ervaren
De ervaringsgerichte werkvormen sluiten volledig aan op de belevingswereld van de kinderen waar jij mee werkt. Beweging, creatief bezig zijn en spelen zijn de belangrijkste kenmerken. Hierdoor zijn de werkvormen bijzonder effectief, omdat de kinderen echt leren door zelf te ervaren!

Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar
De werkvormen, werkboeken en kinderillustraties zijn speciaal gemaakt voor kinderen in deze leeftijd. Daarnaast is er veel aandacht voor het actief betrekken van de ouders bij de behandeling, zodat er ook thuis vooruitgang geboekt kan worden!

“Als kinderen leren hoe hun lichaam werkt en hoe ze ermee kunnen communiceren, geven we hen de vaardigheden die ze nodig hebben om hun hele leven gezond en gelukkig te blijven.”
~Kathy Flaminio

Vergroten lichaamsbewustzijn kinderen

Leer het lichaamsbewustzijn vergroten!

De  module lichaamsbewustzijn van de KIB-methode is  los verkrijgbaar en dat NU voor de super lage prijs van €67!

Dít krijg jij daarvoor:

  • 5 inspirerende lessen (t.w.v. €79) in een overzichtelijke online leeromgeving waar jij 4 maanden toegang tot hebt!
  • De lessen bestaan uit filmpjes, E-books, werkvormen en werkbladen die jij direct kan vertalen naar de praktijk zodat je met nog meer energie, plezier en voldoening je werk kan doen!
  • Enorm veel werkvormen zodat je precies weet welke werkvorm je kan inzetten om het lichaamsbewustzijn van kinderen te verbeteren waardoor ze grip krijgen op spanningen, gevoelens en het zelfvertrouwen zal toenemen (T.w.v. 49,-). Zo heb jij altijd inspiratie als professional!
  • Unieke werkbladen waardoor jij als professional zowel kind als ouder makkelijk psycho-educatie geeft! (T.w.v. 49,-)

 

Totale waarde: €177

Totale waarde € 177,- Alleen nu:

 € 77,- (ex.btw)

Inhoud Modules:

De module bestaat uit 5 lessen met korte theoretische uitleg die je direct kan vertalen naar contact met kinderen, ouders en andere professionals. Daarnaast bevat het volop inspirerende werkvormen en prachtige illustraties.

In deze module leer je: Hoe je het lichaamsbewustzijn van kinderen kan vergroten, zodat ze beter voor zichzelf leren zorgen
In deze module leer je:
✅ Welke ervaringsgerichte interventies nodig zijn om kinderen grip te laten krijgen op hun spanningen en gevoelens: Hierdoor kun je als professional op een effectieve manier kinderen helpen om te gaan met stressvolle situaties en traumatische ervaringen.
✅ Hoe jij kinderen kunt ondersteunen om lichaamssignalen in hun lichaam te verkennen, herkennen en erkennen, zodat ze beter voor zichzelf leren zorgen: Dit geeft kinderen de mogelijkheid om hun eigen lichaam beter te begrijpen en hun emoties beter te reguleren. Hierdoor leren ze beter voor zichzelf te zorgen.
✅ Hoe jij ervaringsgerichte interventies kunt toepassen, zodat kinderen grip krijgen op verschillende arousal toestanden (zoals vechten, vluchten en bevriezen): Dit helpt kinderen om hun eigen gedrag beter te begrijpen en hun reacties in verschillende situaties beter te reguleren.
✅ Hoe jij verschillende werkbladen en illustraties kunt toepassen in de therapie, maar ook kunt inzetten om verduidelijking te geven aan ouders, leerkrachten, etc.: Dit maakt de interventies en oefeningen die je gebruikt duidelijker en makkelijker te begrijpen voor alle betrokkenen. Dit vergroot de effectiviteit van de therapie en maakt de ondersteuning die je biedt meer toegankelijk.

Super enthousiast werd ik toen ik de online filmpjes zag op fb van Manon!

Ik heb meegedaan aan de challenge Kind in beweging en daarna ben ik gelijk verder gegaan met de online training.
Als zelfstandige met een Kinderpraktijk voor ambulant begeleiding en Remedial teaching krijg je met de online training meer werkvormen en mogelijkheden om met kinderen te werken.

Ik vind dat Manon een mooi balans heeft tussen theorie en praktijk. Ze gebruikt afwisselende werkvormen met leuke werkbladen en ondersteunt de online training met heldere en inzichtelijke video’s.
Ik blijf iedere keer wanneer ik een stukje training op nieuw bekijk, nieuwe dingen ontdekken en leren die ik kan toepassen.

Tineke Willekes

Ambulant begeleider en Remedial teacher

“Lichaamsbewustzijn is de sleutel tot het begrijpen van onszelf en onze relatie met anderen.”
~Fariha Róisín

Dit levert het jou als therapeut op!

Efficiëntie en tijdswinst
Met de kennis en praktische tools uit deze training bespaar jij tijd bij het vinden van passende interventies en het opstellen van een behandelplan. Je kunt direct aan de slag met het toepassen van de geleerde technieken.

Verdieping van de relatie met het kind
Door het vergroten van het lichaamsbewustzijn en het herkennen van verschillende arousal toestanden, kun jij als therapeut nog beter aansluiten bij het kind. Dit kan zorgen voor een verdieping van de relatie tussen jou en het kind, waardoor het kind zich meer begrepen en veilig voelt.

Dynamische en inspirerende sessies
Door het toepassen van de geleerde technieken in je sessies ontstaat er meer afwisseling en dynamiek, waardoor je als therapeut volop geïnspireerd blijft en elke sessie met vernieuwde energie tegemoet gaat. Dit zorgt niet alleen voor een verfrissende ervaring voor jou als therapeut, maar kan ook bijdragen aan een positieve sfeer in de therapie en een betere samenwerking tussen jou en het kind.

Ervaringsgerichte systeemtherapie

Over mij

Psychomotorisch therapeut en systeemtherapeut i.o.

Als therapeut én als persoon geniet ik intens van de waardevolle verbindingen die tijdens mijn werk ontstaan met kinderen, gezinnen en andere professionals.

Mijn fijnste werkplek is mijn eigen praktijk, waar ik vol enthousiasme kinderen en ouders help om hun verbindingen te herstellen en zo echte verandering te zien ontstaan! Dit is zo waardevol en motiverend!

Toen ik steeds vaker vragen en opmerkingen over mijn unieke werkwijze kreeg van collega-therapeuten besefte ik dat ik daar iets mee moest doen: het is nu mijn missie om andere professionals te inspireren, helpen en enthousiast te maken om ook ervarings- en lichaamsgericht te gaan werken.

Het uiteindelijk doel:
Beweging brengen bij kinderen en gezinnen die zijn vastgelopen. Door ervaringsgericht te werken, komt er meer ruimte voor plezier, verbinding en ontspanning.

Het eindresultaat? Dat ieder kind en gezin weer verbinding ervaart met zichzelf en de ander!

Veelgestelde vragen

Voor wie is de online training geschikt?

Deze online training is geschikt voor professionals die de therapeutische relatie als basis zien van de therapie. 

Deze training is geschikt voor professionals die werken met kinderen zoals: vaktherapeuten, kindercoaches, psychologen, orthopedagogen en IB-ers met minimaal HBO denk- en werkniveau.

Hoelang is de training beschikbaar?

Deze training is beschikbaar voor een periode van 4 maanden, maar dat betekent niet dat je je moet haasten. Omdat de training online is, kun je het in je eigen tijd en tempo doen en heb je voldoende tijd om de inhoud te verkennen en te oefenen. Bovendien, omdat het online is, kun je de lessen herhalen en opnieuw bekijken zo vaak als je wilt, vanaf elke locatie met een internetverbinding. Dit maakt de training niet alleen handig en toegankelijk, maar ook zeer flexibel.

Hoe komt het dat de training zo goedkoop is?

De online training is zo goedkoop omdat mijn doel is om zoveel mogelijk professionals te helpen deze effectieve werkvormen in te zetten bij kinderen. Ik heb veel positieve reacties gekregen van professionals over de werkvormen en ik wil graag dat steeds meer kinderen hiervan kunnen profiteren. Bovendien blijft de training nog in ontwikkeling en kan ik met deze kleine bijdrage de training blijven verbeteren.

Is deze training de complete KIB-methode?

De module lichaamsbewustzijn is een waardevolle module van de complete ‘KIB-methode’. Het richt zich specifiek op het vergroten van het lichaamsbewustzijn bij kinderen en biedt praktische en inspirerende werkvormen die direct toepasbaar zijn in de therapeutische praktijk. Het is een uitstekende manier om kennis te maken met de KIB-methode en je vaardigheden als therapeut verder te ontwikkelen.”

Wat kan ik doen als ik nog vragen heb?

Stuur mij gerust een mail: 
info@manongervink.nl