Over mij: Manon

Jij zoekt inspiratie voor leuke én leerzame ervaringsgerichte en lichaamsgerichte interventies die NU toepasbaar zijn? Super, want daar kan ik jou NU mee helpen!

De ontwikkeling van twee methodes voor therapeuten

De worstelingen uit de therapiesessies ken ik zo goed! Als psychomotorisch therapeut heb ik inmiddels 10+ jaar ervaring in werken met kinderen en gezinnen die zich moeilijk of anders dan verwacht uiten met krachtige emoties.

Er is vaak geen tijd om als therapeut even rustig na te denken. Nee, dan heb je NU een interactieve werkvorm of interventie nodig waardoor er verandering kan ontstaan. Alleen op die manier kun je verder werken naar een prachtige uitkomst, samen met het kind of het gezin in je sessie!

Studie na studie, een cursus hier en daar want ja, er is zoveel waardevolle kennis her en der te vinden. En die wil jij! Het probleem, zo ondervond ik zelf, zat in het ‘her en der’. Was er maar een databank…

Maar zo’n databank vol inspirerende, leerzame en vooral leuke ervaringsgerichte werkvormen en interventies heb jij niet beschikbaar…

Nog niet!

Over-Manon
Over-Manon

Mijn missie

Ik wil iedere professional een uitgebreide verzameling aan gereedschap geven, waarmee elke therapiesessie door beweging en DOEN verandering gaat brengen!

Een goed gevulde en georganiseerde gereedschapskist waarin je al dat gereedschap zó kunt vinden op dat moment dat je het nodig hebt: meteen dus!

Wat vond ik het leuk (en soms ook vreselijk moeilijk en frustrerend, eerlijk gezegd) om al mijn kennis om te zetten in twee online trainingen: Kind In Beweging en Gezin In Beweging. Trainingen waarin ik andere therapeuten kan helpen een weg in te slaan om vol vertrouwen en plezier therapiesessies te beleven door middel van creativiteit en beweging.

Want jij weet ook vast al dat spel, beweging en creativiteit zoveel meer bieden om kinderen en gezinnen te helpen!

 

“Altijd op zoek naar activiteiten die zowel de spanning verlagen, verbindingen herstellen en ook waarin er ruimte is om te oefenen met nieuw gedrag. Dát is mijn kracht!”

Belangrijke leermomenten

Ook ik heb mijn leermomenten gehad door de jaren van werkervaring heen! Ik heb ze nog steeds, want we blijven iedere dag leren en verbeteren.

Juist door deze leermomenten te herkennen en te erkennen, kun je er zo ontzettend veel van leren. Iedereen maakt fouten, maar je kunt ook leren van die fouten waardoor je ze niet meer zult maken: je wordt altijd beter wanneer je leert van je fouten!

Mijn grootste leermoment was beseffen dat ik jarenlang teveel gefocust was op het probleem terwijl daar vaak niet de oplossing gevonden ligt. Daardoor ging ik mee in de druk van de omgeving van het ‘probleemkind’ en vergat ik te luisteren naar het kind zelf.

Ik hoorde de noodkreet niet.

Maar door alleen te focussen op het individu en het oplossen van het probleem van dat individu kom je meestal niet tot een blijvende verandering.

Wat is de reden dat een kind zich zo heftig uit?
Waarom lukt het hem of haar niet om rustig te blijven in bepaalde situaties?
Wat gebeurt er waardoor het kind en zijn ouders ondanks alle inspanningen niet lukt om de baas te worden over dit probleem?

Door lichaams- en ervaringsgericht te werken, zorg ik ervoor dat het snel zichtbaar wordt waar er verandermogelijkheden zijn voor het kind en de gezinnen waarmee ik werk.

Het geeft de kinderen en gezinnen in mijn praktijk zoveel belangrijke inzichten dat de veranderingen die nodig zijn ook echt gemaakt kunnen worden. Dat is zo mooi en waardevol om mee te maken!

Wil je graag lezen over mijn ervaringen met kinderen en gezinnen in mijn kinderpraktijk? Ik schrijf regelmatig blogs over de bijzondere en verbindende momenten die ik daar beleef!

 

 

 

Meer over Manon!

Ik ben: psychomotorisch therapeut en systeem therapeut i.o. vol liefde voor mijn vak én mijn cliënten. Ik heb een eigen Kinderpraktijk in Zwolle

 

Omdat: als tiener ondervond ik hoe weinig praten mij hielp in therapie en hoeveel juist de ervarings- en lichaamsgerichte werkvormen mij wél hielpen. Dat was mijn belangrijkste motivatie, dit wil ik zoveel mogelijk kinderen en gezinnen laten ervaren.

 

“Als jij vol vertrouwen bent dankzij je gereedschapskist gevuld met ervaringsgerichte methodes en interventies dan kun jij je kinderen en gezinnen het allerbeste bieden!”

 

Nieuwe passie: Gedreven ‘aannemer’ van project Online trainingen maken voor therapeuten’. Superleuke uitdaging waarbij ik ongelofelijk veel heb geleerd en nog steeds leer, over technische zaken vooral.

Bijna was ik ook amateur computer-uit-raam-gooier geworden…maar ik kreeg de techniek gelukkig op tijd voor elkaar!

Grote overwinning: Het onwijs spannend vinden om video’s van mezelf te maken voor de training…en het toch doen! Door buiten je comfortzone te stappen leer je zoveel over jezelf en wat je allemaal nog meer kunt. 

Mijn familie zegt over mij: enthousiast, eigenwijs, impulsief, super creatief in mijn vak en met een enorm doorzettingsvermogen om deze bijscholing tot een groot succes te maken.

Om te ontspannen: Lekker de bossen in of het strand op met man en kind! De natuur en de vrijheid om ons heen geeft mij zo ontzettend veel energie, waardoor ik met nog meer inspiratie en motivatie thuiskom.

Weekendje voor mezelf: Een dagje naar de sauna. Ontspanning, vertraging, genieten en volledig opgeladen weer aan de nieuwe week kunnen beginnen!

In mijn vrije tijd: Mijmeren over alles wat ik nog kan toevoegen aan mijn bijscholingsmodules. Mijn vak is me zo dierbaar dat ik er eigenlijk altijd (een beetje) mee bezig ben!

Feestje vieren? Doe ons maar sushi, chocolade, heksendrop en Netflix. In die combinatie!

Nog meer weten over Manon of de bijscholing?

Wil je meer weten over hoe ik jou als therapeut leer om met mijn bijscholing echt te bouwen aan een stabiel zelfvertrouwen bij kinderen en nieuwe verbindingen in gezinnen?

 

Stel je vraag in het contactformulier en ik beantwoord hem binnen 48 uur (tijdens werkdagen)!

Contact

info@manongervink.nl