Speciaal voor moeders van een hoogbegaafd kind

“Ontdek hoe jij je hoogbegaafde kind kan helpen veerkrachtiger in het leven te staan”

Emoties reguleren, aanpassingsgedrag verminderen & uitdagingen aangaan

Hoogbegaafd
Ervaringsgerichte systeemtherapie

Maak jij je ook zoveel zorgen om je hoogbegaafde kind?

Als moeder wil je niets liever dan dat je kind zich blij, ontspannen en vol zelfvertrouwen ontwikkelt. Hoogbegaafdheid is een enorme kwaliteit, en je wilt het allerbeste voor je kind. Maar op dit moment voel jij je vooral machteloos, radeloos en overbelast omdat je even niet meer weet HOE jij je kind het beste kan helpen. Soms vraag jij jezelf af: “Doe ik het als moeder allemaal zo verkeerd in de opvoeding?”

Het doet je als moeder dan ook enorm veel pijn om te zien dat:

💔 Jouw kind steeds bozer, verdrietiger, angstiger en onzekerder wordt.

💔 Jij merkt dat je hoogbegaafde kind zich op school aanpast, maar dat thuis alle spanningen eruit komen.

💔 Het ontwapenende, nieuwsgierige en energieke karakter steeds meer afneemt, waardoor je soms je eigen kind niet meer herkent.

💔 Jouw kind volledig in ‘paniek’ raakt als iets niet direct lukt, en zichzelf volledig onderuit haalt door negatief over zichzelf te denken.

💔 De enorme uitdagingen die je kind ervaart, ook zoveel invloed hebben op alle andere gezinsleden; onrust, ruzie en eindeloze discussies lijken eerder regel dan uitzondering.

Je vraagt je af:

Hoe kan ik mijn kind helpen zodat we meer
rust, plezier en ontspanning ervaren thuis?”

Hoogbegaafdheid in balans

Graag help ik je met het antwoord op die prangende vraag. Omdat veel hoogbegaafde kinderen vastlopen, heb ik de methode ‘Hoogbegaafdheid in balans’ ontwikkeld. Hierin ontdek jij als moeder hoe je je hoogbegaafde kind kunt helpen hoe om te gaan met spanningen, zich niet teveel gaat aanpassen en het aandurft om fouten te maken. Dit zorgt ervoor dat je kind en gezin weer meer plezier hebben, plus meer rust en ontspanning ervaren.

Ik twijfelde of de cursus geschikt zou zijn voor ons, omdat mijn HB dochter al 11 is en niet makkelijk overgehaald wordt om mee te doen met activiteiten voor zelfregulering. Ik ben blij dat ik toch meedeed.

De cursus is veel meer dan activiteiten aanleren – het biedt een veilige plek waar ouders van HB kinderen hun vragen en ervaringen kunnen delen, met elkaar mee kunnen leven en samen nieuwe manieren kunnen leren om hun kinderen te helpen met emotieregulering.

Manon begeleidt de sessies met veel respect, humor en deskundigheid. Ik zou de cursus aanraden aan ieder ouder die worstelt met de uitdagingen van het opvoeden van HB kinderen. De steun en herkenning die in deze cursus geboden worden zijn goud waard!

Denise

Moeder van een hoogbegaafd kind

Ben je het zat om machteloos toe te kijken terwijl je hoogbegaafde kind worstelt met spanningen en emoties?

 Wil jij als liefdevolle moeder niet meer:

 💫 Je dag en nacht zorgen maken, en je vanaf het moment van opstaan tot het slapengaan stijf staat van de stress, omdat jij je kind en je gezin iets beters gunt!

💫Het gevoel hebben dat je jezelf naar de buitenwereld moet verantwoorden en niet meer zo alleen voelt bij het opvoeden van een hoogbegaafd kind.

💫Dat je kind denkt dat hij het probleem is en zichzelf ervan overtuigt: “Het ligt aan mij en ik ben niet goed genoeg.” In plaats daarvan wil je samen aan de slag gaan, zodat jullie als team dit probleem aanpakken.

Verlang je als liefdevolle moeder naar:

❤️ Soepel samenwerken met je kind, waarbij jullie als een hecht team gezamenlijk uitdagingen aangaan en oplossen.

❤️Samen met je kind grip krijgen op spanningen en emoties, zodat er meer rust, plezier en verbinding kan ontstaan bij je kind en in je gezin.

❤️ Dat je kind het aandurft om fouten te maken en leert doorzetten, waardoor het steeds meer ontdekt wat het kan en het zelfvertrouwen groeit.

❤️Super concrete en praktische tools die dieper gaan dan alles wat je al in boeken hebt gelezen over hoogbegaafdheid en die je kind wel verder helpen.

❤️Een omgeving met andere moeders van hoogbegaafde kinderen boordevol begrip, warmte en veiligheid, zodat geen enkel gedrag van je kind of gezin als ‘vreemd of gek’ wordt bestempeld, maar juist wordt omarmd en begrepen.

❤️Dat jij als moeder in staat bent je kind te begeleiden bij het op een gezonde manier ontladen van opgebouwde stress, om te voorkomen dat het later in het leven psychische, lichamelijke of gedragsproblemen ontwikkelt.


  Ik zocht naar praktische handvatten om om te gaan met onze vermoedelijk hoogbegaafde kleuter.
  Vroeg mezelf af wat ik anders zou kunnen doen om met zijn hoge intensiteit en heftige buien om te gaan.

  Ik volgde de Masterclass van Manon en was direct enthousiast. Ze gaf helderheid en vervolgens een prachtig cursus aanbod. Haar cursus was voor mij een absolute no-brainer wat betreft investering!

  Direct na de eerste bijeenkomst voelde ik mezelf enorm gesteund, een feest der herkenning en echt heldere oplossingen voor vraagstukken waar ik mee liep. De praktische oefeningen slaan enorm aan bij onze zoon! Intuïtief deed ik al veel goed maar deze mogelijkheid heeft veel  vraagtekens en onrust weg genomen.

  Er is zekerheid voor in de plaats gekomen. Heel fijn!
  Dank je wel voor alles!!!

  Sigrid

  Moeder van een hoogbegaafd kind

  “EEN HOOG IQ BIEDT GEEN GARANTIE VOOR GELUK EN SUCCES!
  eEN BALANS TUSSEN JE EMOTIONELE EN COGNITIEVE BEGAAFDHEID ZORGT ERVOOR DAT JOUW KIND ZICH IN VOLLE POTENTIE KAN BLIJVEN ONTWIKKELEN”

  Het ontstaan van de methode: “Hoogbegaafdheid in balans”

  Als ervaren therapeut (15+ jaar ervaring) heb ik de kracht van creatieve, bewegings- en lichaamsgerichte interventies uitgebreid ervaren. In de afgelopen jaren heb ik met deze succesvolle methodes veel hoogbegaafde kinderen en gezinnen mogen begeleiden én andere therapeuten mogen opleiden.

  Door mijn eigen ervaringen voelde ik dat ik echt veel meer van betekenis wil zijn voor de moeders van hoogbegaafde kinderen. Ik geloof namelijk dat je juist als moeder enorm veel kan betekenen voor je prachtige en intense kind(eren). Daarom besloot ik om moeders te helpen om hun kind kunnen helpen. Zodat emoties niet meer zo hoog hoeven op te lopen, net als de ruzies en discussies thuis. Ik gun namelijk elk hoogbegaafd kind en gezin plezier, ontspanning en verbinding. Op die manier ontstaat er veerkracht om de uitdagingen van het leven aan te kunnen gaan.

  Hoogbegaafd kind in balans

  Manon heeft een hele mooie en waardevolle manier gevonden om ouders te helpen met de moeilijkheden waar je tegenaan loopt als je kind hoogbegaafd is.
  Het is een combinatie van theorie, eigen ervaring, opdrachten en contact met andere ouders.
  Heel veel moeders zitten met hun handen in het haar vanwege het intense gedrag van hun kind. 

  Dit laatste zorgt voor een soort opgelucht gevoel, doordat je nu hoort dat dezelfde problemen ook in andere gezinnen voorkomen.
  De online-omgeving is duidelijk, professioneel opgezet en Manon legt goed en prettig uit in haar video’s.

  Bedankt voor alle positieve energie die jij er in hebt gestoken!
  En de oprechte intersse voor ons allemaal!

  Jorien

  Moeder van een hoogbegaafd kind

  Hoogbegaafd kind

  “Hoogbegaafd in balans”
  Uniek aan deze methode: 

  Concrete tools voor het vergroten van het emotionele welzijn van hoogbegaafde kinderen.
  De methode is gericht op moeders met (hoog)begaafde kinderen en is speciaal voor hen samengesteld, zodat ze weten hoe ze hun kinderen zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. De ervaringsgerichte en concrete tools gaan verder dan alles wat je in boeken vindt, en zijn super effectief.

  Leren door te ervaren
  Weten wat je moet doen is goed; ervaren hoe je dat doet is essentieel, zeker bij hoogbegaafde kinderen. Vaak snapt je kind heel goed hoe het moet. Maar de uitdaging is juist het mogen doen en ervaren, zodat ze het zich eigen kunnen maken en verder ontwikkelen.
  Hierdoor zijn de werkvormen effectief, omdat de kinderen echt leren door het effect zelf te ervaren!

  Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar
  Beweging, creatief bezig zijn en spelen zorgen ervoor dat je kind het leuk vindt en het niet als ‘moeten, saai of een straf’ ervaart. De werkvormen, werkboeken en kinderillustraties zijn speciaal gemaakt voor kinderen van 4 tot en met  12 jaar en kunnen thuis worden ingezet, maar bijvoorbeeld ook op school in overleg met de leerkracht.

  Welke vorm van Hoogbegaafdheid in Balans past bij jou?

  Online training

  • Een prachtige online leeromgeving met vier praktische modules waarmee jij je kind kunt helpen grip te krijgen op spanningen en emoties, het zelfvertrouwen kunt laten groeien en uitdagingen durft aan te gaan.
  • Ontvang unieke kinderillustraties voor thuisgebruik en school
  • 4 maanden toegang, zodat jij het op eigen tempo kan doorlopen
  • 💥 Totale waarde: €497

   Investering:

            € 197 

  Online training

  + Groepssessies
  meest gekozen optie

  • Alles van  de online training
  • 4 Zoomsessies met maximaal 8 andere moeders van hoogbegaafde kinderen
  • Deelname aan Whatsapp- groep, met moeders die weten en begrijpen wat het betekent om hoogbegaafde kinderen op te voeden
  • Tijdens de Zoom-meetings en in de WhatsApp-groep is er volop ruimte om naar jouw persoonlijke situatie te kijken.

  💥 Totale waarde: €1099

  Investering:

  € 347

  Online training

  + Persoonlijke gesprekken

  • Alles van de online training
  • Vijf gesprekken van 1,5 uur via Zoom, waarbij de inhoud precies wordt afgestemd op jouw/jullie behoeften.
  • Buiten de Zoom-gesprekken kun je vragen stellen via WhatsApp
  • Nog 1 plek beschikbaar, voor optimale individuele aandacht en begeleiding.

   Momenteel is er geen ruimte beschikbaar. Je kan wel de vragenlijst invullen om te kijken of we een match zijn zodra er ruimte is.


   Wil jij dit graag?
   Vul dan de vragenlijst in om te kijken of we een match zijn.

  💥 Totale waarde: € 2779

  Investering:

  € 1497

  Ervaringsgerichte werkvormen voor in de gezinstherapie

  Meer over Manon

  Gezinscoach voor hoogbegaafde kinderen I Psychomotorisch Therapeut I Relatie- en
  gezinstherapeut. 

  Als professional én persoonlijk geniet ik intens van de waardevolle verbindingen die tijdens mijn werk ontstaan met kinderen, gezinnen en andere therapeuten.

  In mijn praktijk ontmoette ik steeds meer gezinnen met hoogbegaafde kinderen. In de afgelopen 15 jaar heb ik mijn kennis en ervaring gebundeld om deze kinderen en gezinnen optimaal te ondersteunen. Collega-therapeuten zagen de positieve resultaten en toonden interesse om dit ook te leren. Hierop ontwikkelde ik de ‘Kind in Beweging’ methode als bijscholing voor collega’s, waardoor steeds meer hoogbegaafde kinderen en gezinnen konden worden geholpen.

  Echter, door mijn praktijkervaring en mijn leven in een hoogbegaafd gezin voel ik sterk de behoefte om ook moeders van hoogbegaafde kinderen te ondersteunen. Mijn verlangen is dat zij de moeder kunnen zijn die ze willen zijn voor hun prachtige en intense kinderen. Vooral omdat dit soms best een enorme uitdaging is. Het uiteindelijke doel is dat deze kinderen en gezinnen vol veerkrachtig en vol vertrouwen in het leven staan, waardoor de kans op latere lichamelijke of psychische problemen wordt verminderd.

  En het is geweldig om te zien als dit lukt!

  Dat onze 5 jarige dochter een pienter meisje was, was ons al langer duidelijk. En we hadden al best lang onze handen vol aan de uitdagingen die hoorden bij haar temperament. Toch kwam vorig najaar het vermoedden van een ontwikkelvoorsprong/hoogbegaafdheid voor ons als een verrassing.

  Want hoe slim is echt slim? En waar vergelijk je (vooral voor je oudste kind) mee? In mijn zoektocht naar wat is
  hoogbegaafdheid en welke tips zijn er, kwam ik Manon en haar training Hoogbegaafdheid in Balans tegen.

  Na de eerste reserves om een training via Facebook aan te schaffen, ben ik ontzettend blij dat ik mijn onder
  buikgevoel gevolgd heb en heb deelgenomen.

  De training heeft mij erg veel gebracht! Een groep andere moeders waar ik plotseling een wereld aan herkenning vond bij de uitdagingen die ik in het dagelijks leven en mijn eigen netwerk veel minder terug zie komen. Daarnaast bieden de trainingen en sessies veel inhoudelijke kennis over hoogbegaafdheid, de typische uitdagingen en wat daarbij
  helpend kan zijn.

  Voor mij zo waardevol om beter te snappen welke persoonlijkheid kenmerken en gedragingen ook horen bij
  hoogbegaafdheid en hoe daar mee om te gaan.

  Manon geeft in de trainingen en sessies ook leuke oefeningen/activiteiten die we met onze kinderen kunnen doen. En als kers op de taart boden de zoomsessies ons allen ook een hele prettige plek om met Manon en de andere moeders bepaalde situaties/uitdagingen te bespreken en suggesties op te halen hoe daar mee om te gaan.

  Ik heb de betrokkenheid, toegankelijkheid en expertise van Manon enorm gewaardeerd. Al met al, beveel ik de training en de hulp van Manon met volle overtuiging aan.

  Laura

  Moeder van een hoogbegaafd kind

  Veelgestelde vragen

  Voor wie is de online training geschikt?

  Deze online coaching is geschikt voor moeders van een (hoog)begaafd kind (of kinderen) in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. 

  Hoelang heb ik beschikking tot al het materiaal en de online coaching?

  Deze online coaching is gedurende een periode van 4 maanden. 

  Omdat de concrete tools online te vinden zijn, je hulp kan vragen tijdens de zoomsessies en in de community heb je ruim de tijd om de concrete tools toe te kunnen passen. Dit maakt de training niet alleen handig en toegankelijk, maar ook zeer flexibel en je vaak dingen kan herhalen. 

  Als je na 4 maanden de behoefte voelt om toegang te houden tot de online coaching is dit een mogelijkheid tegen een lager en gereduceerd tarief. 

  Hoe komt het dat de training zo goedkoop is?

  De online coaching is zo goedkoop omdat mijn doel is om zoveel mogelijk moeders te helpen. Ik wil dolgraag dat ieder hoogbegaafd kind veerkrachtig en vol vertrouwen in het leven staat. 

  Bovendien is en blijft de training voor moeders van hoogbegaafde kinderen nog in ontwikkeling en kan ik met deze kleine bijdrage de training blijven verbeteren.

  Wat kan ik doen als ik nog vragen heb?

  Stuur mij gerust een mail: 
  info@manongervink.nl