Speciaal voor moeders van een hoogbegaafd kind

“Ontdek hoe jij je hoogbegaafde kind kan helpen veerkrachtiger in het leven te staan”

Emoties reguleren, aanpassingsgedrag verminderen & uitdagingen aangaan

Hoogbegaafd
Ervaringsgerichte systeemtherapie

Maak jij je ook zoveel zorgen om je hoogbegaafde kind?

Als moeder wil je niets liever dan dat je kind zich blij, ontspannen en vol zelfvertrouwen ontwikkelt. Hoogbegaafdheid is een enorme kwaliteit, en je wilt het allerbeste voor je kind. Maar op dit moment voel jij je vooral machteloos, radeloos en overbelast omdat je even niet meer weet HOE jij je kind het beste kan helpen. Soms vraag jij jezelf af: “Doe ik het als moeder allemaal zo verkeerd in de opvoeding?”

Het doet je als moeder dan ook enorm veel pijn om te zien dat:

💔 Jouw kind steeds bozer, verdrietiger, angstiger en onzekerder wordt.

💔 Jij merkt dat je hoogbegaafde kind zich op school aanpast, maar dat thuis alle spanningen eruit komen.

💔 Het ontwapenende, nieuwsgierige en energieke karakter steeds meer afneemt, waardoor je soms je eigen kind niet meer herkent.

💔 Jouw kind volledig in ‘paniek’ raakt als iets niet direct lukt, en zichzelf volledig onderuit haalt door negatief over zichzelf te denken.

💔 De enorme uitdagingen die je kind ervaart, ook zoveel invloed hebben op alle andere gezinsleden; onrust, ruzie en eindeloze discussies lijken eerder regel dan uitzondering.

Je vraagt je af:

Hoe kan ik mijn kind helpen zodat we meer
rust, plezier en ontspanning ervaren thuis?”

Hoogbegaafdheid in balans

Graag help ik je met het antwoord op die prangende vraag. Omdat veel hoogbegaafde kinderen vastlopen, heb ik de methode ‘Hoogbegaafdheid in balans’ ontwikkeld. Hierin ontdek jij als moeder hoe je je hoogbegaafde kind kunt helpen hoe om te gaan met spanningen, zich niet teveel gaat aanpassen en het aandurft om fouten te maken. Dit zorgt ervoor dat je kind en gezin weer meer plezier hebben, plus meer rust en ontspanning ervaren.

Ben je het zat om machteloos toe te kijken terwijl je hoogbegaafde kind worstelt met spanningen en emoties?

 Wil jij als liefdevolle moeder niet meer:

 💫 Je dag en nacht zorgen maken, en je vanaf het moment van opstaan tot het slapengaan stijf staat van de stress, omdat jij je kind en je gezin iets beters gunt!

💫Het gevoel hebben dat je jezelf naar de buitenwereld moet verantwoorden en niet meer zo alleen voelt bij het opvoeden van een hoogbegaafd kind.

💫Dat je kind denkt dat hij het probleem is en zichzelf ervan overtuigt: “Het ligt aan mij en ik ben niet goed genoeg.” In plaats daarvan wil je samen aan de slag gaan, zodat jullie als team dit probleem aanpakken.

Verlang je als liefdevolle moeder naar:

❤️ Soepel samenwerken met je kind, waarbij jullie als een hecht team gezamenlijk uitdagingen aangaan en oplossen.

❤️Samen met je kind grip krijgen op spanningen en emoties, zodat er meer rust, plezier en verbinding kan ontstaan bij je kind en in je gezin.

❤️ Dat je kind het aandurft om fouten te maken en leert doorzetten, waardoor het steeds meer ontdekt wat het kan en het zelfvertrouwen groeit.

❤️Super concrete en praktische tools die dieper gaan dan alles wat je al in boeken hebt gelezen over hoogbegaafdheid en die je kind wel verder helpen.

❤️Een omgeving met andere moeders van hoogbegaafde kinderen boordevol begrip, warmte en veiligheid, zodat geen enkel gedrag van je kind of gezin als ‘vreemd of gek’ wordt bestempeld, maar juist wordt omarmd en begrepen.

❤️Dat jij als moeder in staat bent je kind te begeleiden bij het op een gezonde manier ontladen van opgebouwde stress, om te voorkomen dat het later in het leven psychische, lichamelijke of gedragsproblemen ontwikkelt.

  “EEN HOOG IQ BIEDT GEEN GARANTIE VOOR GELUK EN SUCCES!
  eEN BALANS TUSSEN JE EMOTIONELE EN COGNITIEVE BEGAAFDHEID ZORGT ERVOOR DAT JOUW KIND ZICH IN VOLLE POTENTIE KAN BLIJVEN ONTWIKKELEN”

  Het ontstaan van de methode: “Hoogbegaafdheid in balans”

  Als ervaren therapeut (15+ jaar ervaring) heb ik de kracht van creatieve, bewegings- en lichaamsgerichte interventies uitgebreid ervaren. In de afgelopen jaren heb ik met deze succesvolle methodes veel hoogbegaafde kinderen en gezinnen mogen begeleiden én andere therapeuten mogen opleiden.

  Door mijn eigen ervaringen voelde ik dat ik echt veel meer van betekenis wil zijn voor de moeders van hoogbegaafde kinderen. Ik geloof namelijk dat je juist als moeder enorm veel kan betekenen voor je prachtige en intense kind(eren). Daarom besloot ik om moeders te helpen om hun kind kunnen helpen. Zodat emoties niet meer zo hoog hoeven op te lopen, net als de ruzies en discussies thuis. Ik gun namelijk elk hoogbegaafd kind en gezin plezier, ontspanning en verbinding. Op die manier ontstaat er veerkracht om de uitdagingen van het leven aan te kunnen gaan.

  Hoogbegaafd kind in balans
  Hoogbegaafd kind

  “Hoogbegaafd in balans”
  Uniek aan deze methode: 

  Concrete tools voor het vergroten van het emotionele welzijn van hoogbegaafde kinderen.
  De methode is gericht op moeders met (hoog)begaafde kinderen en is speciaal voor hen samengesteld, zodat ze weten hoe ze hun kinderen zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. De ervaringsgerichte en concrete tools gaan verder dan alles wat je in boeken vindt, en zijn super effectief.

  Leren door te ervaren
  Weten wat je moet doen is goed; ervaren hoe je dat doet is essentieel, zeker bij hoogbegaafde kinderen. Vaak snapt je kind heel goed hoe het moet. Maar de uitdaging is juist het mogen doen en ervaren, zodat ze het zich eigen kunnen maken en verder ontwikkelen.
  Hierdoor zijn de werkvormen effectief, omdat de kinderen echt leren door het effect zelf te ervaren!

  Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar
  Beweging, creatief bezig zijn en spelen zorgen ervoor dat je kind het leuk vindt en het niet als ‘moeten, saai of een straf’ ervaart. De werkvormen, werkboeken en kinderillustraties zijn speciaal gemaakt voor kinderen van 4 tot en met  12 jaar en kunnen thuis worden ingezet, maar bijvoorbeeld ook op school in overleg met de leerkracht.

  Wat krijg je allemaal met dit programma?

  Deelname aan hoogbegaafdheid in balans:

  💫Ervaar maandelijkse Zoomsessies, waarin je samenkomt met andere moeders van hoogbegaafde kinderen. Ontvang nieuwe, concrete tools, deel ervaringen en krijg ruimte om persoonlijke vragen te stellen. Voel de kracht van verbinding en begrip; je hoeft het niet alleen  te doen! (T.w.v. €197)

  💻 Ontvang een leeromgeving met beknopte theoretische uitleg. Hierdoor kun je direct, aan de slag kunt met je kind, zonder overmatige tijdsinvestering.

  Wees gerust: je wordt absoluut niet de therapeut van je kind, maar je ontwikkelt je tot de beste begeleider en ondersteunende en liefdevolle moeder die je wilt zijn. De concrete tools bevorderen de verbinding en ondersteunen tegelijkertijd effectief de emotionele begaafdheid van je kind (T.w.v. €197). Met 4 maanden onbeperkte toegang, heb je alle tijd om op je eigen tempo de tools te verkennen en te herhalen, zonder enige tijdsdruk.

  📚 Ontvang unieke kinderillustraties voor jouw kind en gezin.  Hiermee kan je op een speelse manier de oefeningen ook visueel toelichten. Handig voor thuis en eventueel in samenwerking met school!  (T.w.v. €129)

  👩‍👩‍👧‍👦 Deelname aan de besloten online community, waarin je jouw ervaringen met andere moeders van hoogbegaafde kinderen kan uitwisselen. Ontvang tips,inspiratie en extra steun van andere moeders die begrijpen wat het betekent om een hoogbegaafd kind op te voeden (T.w.v. €129).

  💥 Totale waarde: €652
  🔥 Tijdelijke aanbieding:

  € 347

  Ervaringsgerichte werkvormen voor in de gezinstherapie

  Meer over Manon

  Gezinscoach voor hoogbegaafde kinderen I Psychomotorisch Therapeut I Relatie- en
  gezinstherapeut. 

  Als professional én persoonlijk geniet ik intens van de waardevolle verbindingen die tijdens mijn werk ontstaan met kinderen, gezinnen en andere therapeuten.

  In mijn praktijk ontmoette ik steeds meer gezinnen met hoogbegaafde kinderen. In de afgelopen 15 jaar heb ik mijn kennis en ervaring gebundeld om deze kinderen en gezinnen optimaal te ondersteunen. Collega-therapeuten zagen de positieve resultaten en toonden interesse om dit ook te leren. Hierop ontwikkelde ik de ‘Kind in Beweging’ methode als bijscholing voor collega’s, waardoor steeds meer hoogbegaafde kinderen en gezinnen konden worden geholpen.

  Echter, door mijn praktijkervaring en mijn leven in een hoogbegaafd gezin voel ik sterk de behoefte om ook moeders van hoogbegaafde kinderen te ondersteunen. Mijn verlangen is dat zij de moeder kunnen zijn die ze willen zijn voor hun prachtige en intense kinderen. Vooral omdat dit soms best een enorme uitdaging is. Het uiteindelijke doel is dat deze kinderen en gezinnen vol veerkrachtig en vol vertrouwen in het leven staan, waardoor de kans op latere lichamelijke of psychische problemen wordt verminderd.

  En het is geweldig om te zien als dit lukt!

  Veelgestelde vragen

  Voor wie is de online training geschikt?

  Deze online coaching is geschikt voor moeders van een (hoog)begaafd kind (of kinderen) in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. 

  Hoelang heb ik beschikking tot al het materiaal en de online coaching?

  Deze online coaching is gedurende een periode van 4 maanden. 

  Omdat de concrete tools online te vinden zijn, je hulp kan vragen tijdens de zoomsessies en in de community heb je ruim de tijd om de concrete tools toe te kunnen passen. Dit maakt de training niet alleen handig en toegankelijk, maar ook zeer flexibel en je vaak dingen kan herhalen. 

  Als je na 4 maanden de behoefte voelt om toegang te houden tot de online coaching is dit een mogelijkheid tegen een lager en gereduceerd tarief. 

  Hoe komt het dat de training zo goedkoop is?

  De online coaching is zo goedkoop omdat mijn doel is om zoveel mogelijk moeders te helpen. Ik wil dolgraag dat ieder hoogbegaafd kind veerkrachtig en vol vertrouwen in het leven staat. 

  Bovendien is en blijft de training voor moeders van hoogbegaafde kinderen nog in ontwikkeling en kan ik met deze kleine bijdrage de training blijven verbeteren.

  Wat kan ik doen als ik nog vragen heb?

  Stuur mij gerust een mail: 
  info@manongervink.nl