Als psychomotorisch therapeut in de eerstelijnszorg werk ik veel met kinderen. Manon heeft mijn inziens een prachtige training ontwikkelt, die mij als professional nog meer handvatten biedt om in de zaal aan de slag te gaan.

Manon heeft in de training een passende balans gevonden tussen het overbrengen van theoretische kennis en werkvormen voor in de praktijk. De afwisseling van video’s, tekst en werkbladen zorgde er voor dat ik vol enthousiasme bleef bijleren; tot de laatste pagina!

Fijn om op deze manier nog meer verschillende werkvormen/activiteiten in mijn ‘PMT-rugzak’ te kunnen toevoegen.

Manon Eijbergen

Psychomotorisch Therapeut, werkzaam bij Fytac

Ik ben als kinder- en jeugdtherapeut steeds op zoek naar kennis, werkvormen en dan het liefst meteen toepasbaar.
Deze training had alles in zich. De theorie wordt duidelijk uitgelegd en visueel ondersteund. Daarnaast krijg je heel veel werkvormen, werkbladen en bladen ter verduidelijking van de theorie. Deze materialen zijn direct in te zetten in mijn werk. Ik vond het jammer dat de cursus was afgelopen en blijf je zeker volgen Manon!
Ik kan iedereen deze cursus aanraden, duidelijk en praktisch!
Hester Troost

Kinder- en jeugdtherapeut, Pauwwow kindercoaching

Voordat ik aan de training begon had ik al een aantal filmpjes van Manon gezien op facebook.
Ik vond dit duidelijke filmpjes met mooie afwisselende werkvormen. Hier wilde ik er wel meer van zien en dus heb ik de training besteld.

De training heeft een duidelijke opbouw.
Er worden verschillende behandelfases besproken en bij elke fase is een prima theoretische onderbouwing en goede werkvormen.
Ook leuk dat er ook werkvormen zijn die je met het hele gezin in de zaal kan doen of die je juist als huiswerk mee naar huis mee kan geven. Zo wordt er een mooie koppeling gemaakt naar de thuissituatie.
De posters met de wasbeer met alle lichaamssignalen erop is ook erg leuk om te gebruiken. Op onze zorgboerderij komen veel kinderen die van dieren houden. Hoe leuk is het dan om posters te gebruiken met daarop een leuk dier.

Janita van Silfhout

Psychomotorisch therapeut, Eck-stra begeleiding

Deze online cursus is echt met liefde en deskundigheid gemaakt. Ik heb er veel inspiratie en praktische tools uit gehaald om meer te doen dan te praten tijdens therapie met kinderen. De theoretische onderbouwing is ook goed te gebruiken in gesprek met ouders. Ik durf na deze cursus meer te spelen en te experimenteren en dat geeft energie en inzicht bij mijn cliënten en mezelf!

Kina Smit

Orthopedagoog-generalist, Praktijk Kina

Van te voren vroeg ik me af of deze training voor mij, als psychomotorisch kindertherapeut, wel een meerwaarde zou kunnen zijn. Zou het nog wat toevoegen aan wat ik al weet, voor nieuwe inzichten kunnen zorgen? Echter ik ben blij dat ik de training gevolgd heb. De training is heel pragmatisch opgezet, waarbij de theorie direct gekoppeld wordt aan de praktijk, waardoor het ook direct toepasbaar is in het werken met kinderen en ouders. Er wordt gebruik gemaakt van veel verschillende ondersteuningsmiddelen om ouders en kinderen psycho-educatie aan te kunnen bieden en hen praktisch te ondersteunen bij het leren omgaan met emoties, zoals frustraties en teleurstellingen. Zo wordt er gebruik gemaakt van filmpjes, werkbladen, metaforen, praktijkoefeningen, e.d.  Zelf heb ik dat als erg waardevol ervaren en zie ik hierin veel kansen om met ouders en kinderen aan de slag te gaan.

Soms merk ik dat het zoeken is naar manieren om ouders op een simpele, toegankelijke manier uit te leggen hoe het werkt en op welke manier ze hierin thuis hun kind kunnen ondersteunen om met frustraties en teleurstellingen om te gaan. Daarnaast merk ik dat visuele hulpmiddelen in het werken met kinderen in de zaal erg helpend en versterkend zijn. Deze training voorziet in die behoefte en ik ben dan ook blij dat ik deze training gevolgd heb en ik heb veel zin om het toe te gaan passen, gebruik te mogen maken van de mooie materialen  en er ook echt in de praktijk in het werken met kinderen en ouders mee aan de slag te kunnen gaan!

Heel erg bedankt!

Wilma Jeremiasse

Psychomotorisch Kindertherapeut, Praktijk Youniqidz

Ik wist niet precies wat te verwachten maar ik heb met veel genoegen de modules afgerond. Ik vond de training overzichtelijk en helder qua uitleg. Een mooie opbouw in de modules met een duidelijk stappenplan. De oefeningen en filmpjes zijn helder uitlgelegd en goed te volgen. Ik zou het zo in kunnen zetten in de kindercoaching en kinderyoga lessen. Heel fijn om deze manier van werken te mogen ervaren. Ik hoop van harte dat je nog meer gaat doen, want het is voor mij in ieder geval een prettige manier van ‘lastige’ onderwerpen met kinderen bespreekbaar maken maken door te doen.
Zoals jij al zegt in een van je filmpjes: enkel cognitief benaderen is toch anders dan ervaren.
Ik vond het een fijne cursus die meer dan voldoende handvatten biedt voor de professional!

Eveline Rozier

Kindercoach, kinderyogadocent, Pip Kindercoaching

“Van mij mochten er nog wel wat meer hoofdstukken, ik kon nog wel even doorgaan”. 

Diederique Beusink
Psychomotorisch therapeut

Waardevolle online-training voor PMT-ers. Wat ik vooral fijn vind aan de training zijn de praktische ideeën en voorbeelden. En ook super dat er ook werkbladen bij zitten.  De uitleg is duidelijk en concreet. De online Training staat vol met oefenvormen gekoppeld aan behandeldoelen. Naast individuele doelen, zijn er ook activiteiten voor gezinnen. Manon Gervink geeft o.a. met filmpjes achtergrondinformatie over het hoe en waarom.  Van mij mochten er nog wel wat meer hoofdstukken, ik kon nog wel even doorgaan. Mooi gemaakt Manon Gervink! 

Diederique Beusink

Psychomotorisch Therapeut, werkzaam Ambiq

Heel blij met de online training van Manon Gervink ‘Leer kinderen beter omgaan met frustraties en teleurstellingen’!

Ik volgde Manon al een tijdje op LinkedIn en kwam zo in contact met haar. Ik voelde mij enthousiast bij het lezen van haar bijdragen en het zien van de filmpjes.

Manon is heel bevlogen en werkt vanuit haar hart.

De training is heel fijn om te volgen. Het is meteen (praktisch) toepasbaar en heel laagdrempelig. Je kan de verschillende onderdelen/lessen ook ‘los’ inzetten.
Een duidelijk theoretisch kader wordt geboden met veel inspirerende tools, ervaringsgerichte werkvormen en werkbladen. Voor mij heeft het meer houvast gegeven. Mijn kader is beter gevuld en ik ben meer samenhang gaan zien.

Ik kan deze training van harte aanbevelen!

Ingrid Wonnink

Coach AD(H)D en ASS , Kenniscentrum AD(H)D en ASS